Wypowiedź dietetyka klinicznego na temat ID'EAU

„Naturalna woda mineralna ID’EAU ze względu na niski stopień mineralizacji jest bezpieczna w stosowaniu przez każdego człowieka jako źródło codziennego nawadniania. To bez wątpienia jest niezbędne dla zachowania zdrowia fizycznego i psychicznego jak najdłużej. Woda dostarczana z pożywieniem, takim jak owoce czy warzywa, nie wystarczy do utrzymania gospodarki wodno-elektrolitowej.

Ponadto, dzięki właściwościom alkalizującym, woda taka profilaktycznie oddziałuje na pH organizmu. Przeciętne menu człowieka niestety nadal wciąż obfituje w mięso, zboża i produkty wysoko przetworzone, które mają właściwości zakwaszające. Utrzymujące się dłużej kwaśne pH powoduje szereg przykrych dolegliwości, takich jak: brak energii, koncentracji, obniżenie nastroju, bezsenność, niska wydolność oddechowa, dyspepsja, problemy skórne.

Jeśli trudno jest w szybkim tempie i trwale zmienić nawyki żywieniowe, swoistym suplementem stanowiącym komponent codziennej racji pokarmowej zdecydowanie może stać się woda ID’EAU. Jej rola jest także szczególnie uzasadniona dla osób, które na co dzień wykazują wysoką aktywność fizyczną. Takie stężenie elektrolitów, wspomniane pH, specyficzna struktura cząsteczek i odpowiednie nasycenie tlenem, pozwalają szybko i skutecznie regenerować organizm. Woda ID’EAU jest również bardzo smaczna co jest istotne dla tych, którzy niekoniecznie chętnie piją „czystą”, niegazowaną wodę!

Polecam,
Milena Nosek, dietetyk kliniczny

Zapisz się do newslettera

Koszyk

Dodano